onze visie

 
 
  1. doel van een sessie

Een sessie heeft als doel je te helpen in jouw proces, waar je nu bent. We helpen je de oorzaak te vinden van vervelende gevoelens/gedrag, door je te begeleiden in het verantwoording nemen. Als je het dan laat transformeren door Jezus, is er een proces van zuivering in wat je gelooft. Dat veroorzaakt vernieuwing van je denken en transformatie in je leven. Omdat je PUUR wordt wie je bent. Vervelende overtuigingen, ook wel leugens genoemd, vervormen je persoon. Het gaat helemaal bij je horen, het heeft invloed op  je karakter. Totdat je het ontmaskerd en ontdekt dat sommige dingen daarvan nare overtuigingen waren uit je kindertijd. Vanaf dan hoort het niet meer bij je en dat zul je merken. De pure kleur die jij hebt, wordt vertroebeld door pijnlijke overtuigingen die zijn ontstaan in de kindertijd. Vaak voelt dat in het dagelijks leven niet als pijn en deze zijn vaak ook onbewust. In een sessie echter, voelt het wel als pijn. Als dus die overtuigingen transformeren in waarheid, is er weer de ruimte voor wie jij bent. En sta je in connectie met je gevoel, waardoor je oprecht kan handelen, in plaats van elke keer terug te moeten komen op wat je hebt (toe)gezegd.  

Ons doel is niet; dat we je helpen te accepteren waar je last van hebt. Of dat wij jou gaan bevrijden. Of dat wij jou gaan vertellen waardoor dingen komen en hoe jij dat moet gaan oplossen. Wij hebben geen adviserende of sturende rol. Dit maakt het heel laagdrempelig en effectief. We kunnen je helpen in het definitief oplossen, voor zover jouw verantwoording gaat. We kunnen bijvoorbeeld niet relaties redden maar wel helpen in het verantwoording nemen over jouw eigen aandeel.  

Kortom: in een sessie zijn wij er op gericht om samen je ‘pijn’ op te lossen en om PUUR te worden wie jij bent.

Klik hier voor blogs over dit onderwerp.


2. Twijfel

In ons hoofd leren we intellectuele overtuigingen of geestelijke waarheden. Als deze in je gevoel echter niet geloofd worden (je hebt een tegenovergestelde emotionele overtuiging), ben en blijf je een twijfelachtig persoon. Een dubbelhartig iemand, die elke keer hinkt op twee gedachten. Dit wordt vaak ervaren als een strijd; heel veel moeite om keuzes te maken. Vaak is het ook erg lastig dingen te bereiken zoals diploma’s halen en iets vol te houden. Twijfel maakt je zwak en niet daadkrachtig.

Bijvoorbeeld; ik weet dat het belangrijk is om tijd te nemen voor ontspanning. Maar mijn gevoel drijft me altijd voort, vooral als ik wil gaan ontspannen. Blijkbaar voelt het niet zo belangrijk voor mijn gevoel om te ontspannen.

In relaties kan dit zorgen voor onbegrip, onzekerheid en een bedrogen gevoel bij de ander. Men weet niet waar jij nou staat, wat je nou werkelijk denkt, wie jij nou eigenlijk echt bent. En het direct kunnen delen van je gevoel, geeft juist een gevoel van eerlijkheid en openheid in een relatie. Waardoor de relatie kan bloeien en er veiligheid wordt ervaren.

Kortom; twijfel is een uiterlijk kenmerk van tegensprekende overtuigingen binnen in ons.

Klik hier voor blogs over dit onderwerp.


3. Emotioneel kreupel

In sommige culturen is het onderdrukken van je gevoel helemaal niet normaal. Denk aan hoe mensen rouwen, feesten of huilen. In onze Nederlandse cultuur zijn we het juist erg gewend om gevoel te onderdrukken. Zelfs op een begrafenis je huilen in te houden.

Het vervelende is, dat als je gevoel onderdrukt, je kreupel wordt. Vroeg of laat ga je strompelen, krijg je lichamelijke klachten, val je neer (bijvoorbeeld bij een burn out) en lijkt het wel of je gevoel er uitgeduwd wordt met een enorme kracht. Dit kan heel beangstigend zijn, alsof je gevoel jou beheerst. En jij geen controle er meer over hebt. Vaak is dit dan goed merkbaar in je lichaam.

Dat komt omdat we niet gemaakt zijn om ons gevoel uit te schakelen voor lange tijd. Als mens functioneren we het beste als er ruimte is voor al onze onderdelen. En de onderdrukte emoties hebben op den duur toch zuurstof nodig en dat zorgt voor die kracht die gevoelens dan allesoverheersend laten zijn. En omdat ze dan al heel lang zonder zuurstof waren, zit er veel rommel in, stinkt het en heeft het een verziekende invloed op het lichaam.

In de sessies wordt vaak gelijk duidelijk in hoeverre je emoties onderdrukt. Bij de meeste mensen zijn de eerste paar sessies nodig om überhaupt bij het gevoel te kunnen komen. Dat wordt vaak als bevrijdend ervaren en toch ook wel als spannend. Omdat onderdrukken ook een bepaald vertrouwd veilig gevoel kan geven. Maar als je het niet meer kan; dan pas kan je ook hele mooie emoties gaan beleven. Zoals diepe liefde, intens blij, gelukkig voelen. En overheersende nare gevoelens die naar boven komen, kunnen we in sessies bekijken en oplossen.

Kortom: emoties onderdrukken maakt je kreupel.

Klik hier voor blogs over dit onderwerp.